Minisymposium over talentontwikkeling op pabo Hanzehogeschool

GRONINGEN

Op de pedagogische academie voor het basisonderwijs (pabo) van de Hanzehogeschool Groningen wordt vrijdag 3 februari een klein symposium over talentontwikkeling gehouden. Dit ter ere van de promotie van docentonderzoeker Carla Geveke.

Geveke promoveerde vorige week aan de RUG. Haar proefschrift draagt de titel It's not rocket science: Developing pupils’ science talent in out-of-school science education for Primary Schools.  Geveke geeft in haar proefschrift antwoord op de vraag hoe onderwijsprogramma's in buitenschoolse leeromgevingen kunnen bijdragen aan het uitlokken, ontluiken en ontwikkelen van wetenschapstalent bij basisschoolleerlingen. Geveke verzorgt onder meer onderwijs aan docenten uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Les aan basisscholieren

Carla Geveke geeft voorafgaand aan het symposium op de Zernike Campus les aan leerlingen van 2 basisscholen. Het minisymposium, dat in de middaguren plaatsvindt, is bedoeld voor leraren, directeuren en andere onderwijsmakers die geïnteresseerd zijn in talentontwikkeling rondom het onderwijs.

Auteur

Marc Jansen