Protest-/ fakkeloptocht ‘Onze toekomst, gas terug!’ in Stad

GRONINGEN

De Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie hebben voor dinsdag 7 februari een protest-/ fakkeloptocht door de Groninger binnenstad georganiseerd. Deze ‘Onze toekomst, gas terug!’ gedoopte optocht gaat om 19.30 uur van start op de Vismarkt.

Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging roepen Stadjers, Ommelanders en andere verontruste burgers op mee te lopen. "We willen alle kandidaat-Kamerleden laten zien dat Groningen geen geduld meer heeft voor beloftes, maar een oplossing wil", stellen de beide organisaties. Ze roepen deelnemers op 'iets met de Groningse vlag' te dragen.

Freek de Jonge

In de fakkeloptocht, die voor het derde opeenvolgende jaar plaatsvindt, lopen naast gedupeerden en bestuurders ook die Groningers die trots zijn op hun stad en provincie, en hier een veilige toekomst willen. Freek de Jonge spreekt na de fakkeloptocht en biedt zijn 9 puntenplan aan. Er treden Groningse artiesten op.

Vrijwilligers

Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging verwachten dat het erg druk wordt. Ze zoeken daarom nog vrijwilligers die mee willen helpen die avond. Zij kunnen zich melden via dickkleijer@groninger-bodem-beweging.nl.

Auteur

Marc Jansen