BarokOpera Amsterdam met 'Acis & Galatea' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

BarokOpera Amsterdam staat vrijdag 3 februari met de opera 'Acis & Galatea' van Georg Friedrich Händel in Stadsschouwburg Groningen.

In 'Acis & Galatea' zijn de ontroerende en zinnelijke nymf Galatea en de brave en toegewijde herder Acis smoorverliefd op elkaar, totdat Acis wordt verpletterd door de cycloop Polyfemus. De toenaderingspogingen van het 1-ogige beest tot de schone Galatea, zijn jaloezie en zijn ongelofelijke gewelddadigheid zijn de drijvende kracht achter het verhaal. Toch is de opera ook lachwekkend of zelfs vertederend wanneer hij zijn liefde aan Galatea verklaart.

Co-productie BarokOpera Amsterdam en Opéra Louise

Onder leiding van Frédérique Chauvet creëert BarokOpera Amsterdam muziektheater waarbij authentieke Oude Muziek en eigenzinnig hedendaags theater elkaar versterken. De voorstellingen richten zich op een breed theater- en muziekminnend publiek in Nederland en daarbuiten. Voor deze productie vond het ensemble een partner in het Zwitserse Opéra Louise. Dit gezelschap brengt zowel klassieke als eigentijdse werken en stelt zich ten doel opera op een frisse, onbevangen manier te benaderen. Ze wil de grenzen van muziektheater verleggen en sleetse conventies afzweren. De voorstelling begint om 20.15 uur. Maar informatie: www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen