Klassieker 'Once Upon a Time in the West' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 4 en maandag 6 februari een digitaal restaureerde versie van de klassieker 'Once Upon a Time in the West' van Sergio Leono vertoond.

Na de 3 producties met Clint Eastwood ('A Fistful of Dollars', 'For a Few Dollars More' en 'The Good, the Bad and the Ugly') koos Sergio Leone 'Once Upon a Time in the West' voor de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als hoofdrolspeler, naast 3 Amerikaanse acteurs: slechterik Henry Fonda, de enigmatische Charles Bronson en Jason Robards als welbespraakte desperado. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan dat Jill McBain (Cardinale) weigert op te geven na de brute moord op haar man en 3 kinderen. Als de bedreigingen toenemen komt er hulp uit onverwachte hoek. De film begint (beide keren) om 20.30 uur. https://youtu.be/HMlzpEYI__o

Auteur

Marc Jansen