Openbare repetitie NNT in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

 Het Noord Nederlands Toneel (NNT) houdt woensdag 8 februari een open repetitie in de Stadsschouwburg Groningen. Het publiek krijgt eenmalig de kans met de neus bovenop een repetitie te zitten en te ervaren hoe ideeën over tekst, bewerking, spel, dans, decor en muziek vorm krijgen.

Onder leiding van de nieuwe artistiek directeur en regisseur Guy Weizman bereidt het NNT zich voor op een grote productie: 7 acteurs van het NNT, 4 dansers van Club Guy & Roni en 6 musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS brengen vanaf zaterdag 4 maart de voorstelling 'Carrousel'.

Carrousel

Het door Sydney Pollack verfilmde boek 'They Shoot Horses Don't They?' is een belangrijke inspiratiebron voor 'Carrousel', een energieke voorstelling die bezoekers meesleept in een eindeloze en uitputtende dansmarathon. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. De openbare repetitie begint om 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen