Lang zult u wonen: wijkinformatiemarkt in Groningen

GRONINGEN

Het gebouw van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98 is donderdag 2 februari toneel van een wijkinformatiemarkt in het kader van de campagne 'Lang zult u wonen'.

Veel Stadjers zijn heel tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Daardoor blijven ouderen gemiddeld langer zelfstandig wonen. Ze zouden er meteen voor tekenen nog vele jaren thuis te kunnen blijven wonen. Maar in de praktijk wachten de meesten onnodig lang, soms onverantwoord lang, met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom de campagne 'Lang zult u wonen' gestart.

Wijkinformatiemarkten

De markt aan het Gedempte Zuiderdiep is de derde in een reeks van 11 wijkinformatiemarkten in de gemeente Groningen. Adviseurs van 'Lang zult u wonen' en het WIJ-team geven bezoekers (ouderen) informatie over het veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig maken van de woning. Lokale bedrijven, zoals de installateur, de aannemer en leveranciers, demonstreren producten. Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden workshops gegeven. De wijkinformatiemarkt duurt van 16.00 tot 20.00 uur. Meer informatie: langzultuwonen.nl/groningen.

Auteur

Marc Jansen