Verhalen van Tsjechov en Carmiggelt in kerk van Leegkerk

LEEGKERK

De eerste Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk van 2017, met tv-presentator en dichter Tim Hofman, was compleet uitverkocht. Zondagmiddag 12 februari volgt de tweede Culturele Zondag van het jaar. Wouter van Oorschot leest dan verhalen voor van Anton Tsjechov en Simon Carmiggelt.

Wouter van Oorschot, sinds 2015 uitgever in ruste, leest al jarenlang in kleine kring verhalen voor van zijn favoriete schrijver Anton Tsjechov. Sinds de verschijning van ' Carmiggelt – Gedundrukt' (2013) maakt hij ook uitstapjes naar het werk van deze Nederlandse grootmeester. De beide schrijvers delen een subtiel gevoel voor humor, weemoed en mededogen met de menselijke soort.

Literaire uitgeverij

De literaire uitgeverij Van Oorschot veranderde in 2015 van eigenaar. Wouter van Oorschot verkocht het bedrijf aan Athenaeum Boekhandel en vijf personen uit de boekenwereld. Van Oorschot bestond 70 jaar en is de oudste onafhankelijke literaire uitgeverij - bekend van klassiekers als ' Nader tot U' van Gerard Reve, 'De donkere kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans en de serie ' De Russische Bibliotheek' . Van Oorschot: " Bij ons zijn zo'n 1300 boeken verschenen in de eerste druk. Allemaal kwaliteitsliteratuur met het idee: mensen moeten dit lezen, niet die dertien-in-een-dozijn-shit van andere uitgeverijen. Zo eigenwijs waren mijn ouders en zo eigenwijs was ik ook." Aanvang: 15.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde. 

Auteur

Marc Jansen