‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band by The Analogues’ in MartiniPlaza

GRONINGEN

The Analogues staat donderdag 9 februari met de voorstelling 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' in MartiniPlaza in Groningen.

The Analogues vertolkt in deze voorstelling het legendarische album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles. Het album wordt integraal gespeeld, van de eerste tot de laatste noot, analoog en authentiek, compleet met strijkers en blazers en alle vintage instrumenten die The Beatles bij de opnames gebruikten.

The Analogues

The Analogues bestaat uit de multi-instrumentalisten/vocalisten Bart van Poppel, Jan van der Meij, Fred Gehring, Jac Bico en Diederik Nomden. Zij delen een diepgewortelde passie voor het latere werk van The Beatles, met name de iconische albums van eind jaren '60. Op het podium worden ze ondersteund door een 8­tal strijkers en blazers, respectievelijk de Strawberry Strings en The Unbeatable Horns.

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

De LP 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' kwam uit in 1967 en wordt beschouwd als één van de belangrijkste albums uit de popgeschiedenis. De destijds nieuwe mogelijkheden van de opnamestudio werden ten volle benut wat leidde tot een extreem experimentele manier van componeren en produceren die vrijwel onmogelijk live uit te voeren was. Met songs als ‘Lucy in the Sky with Diamonds’, ‘A Day in the Life’ en ‘With a Little Help from my Friends’ was Sgt. Pepper zowel grensverleggend als commercieel succesvol. https://youtu.be/7leRzaXmco8

Auteur

Marc Jansen