‘Survival of the Unfittest’ in het Grand Theatre

GRONINGEN

‘Survival of the Unfittest’. Onder deze noemer presenteert het Grand Theatre in Groningen van 10 tot en met 18 februari een clusterprogramma voor, door en over mensen met een beperking.

‘Survival of the Unfittest’ bestaat uit verschillende voorstellingen voor, door en over mensen die afwijken van wat we normaal vinden. Niet de besten, maar degenen die zich het best aanpassen, kunnen volgens Charles Darwin overleven. Maar waaraan moeten we ons aanpassen? Wat is normaal? Het theater heeft voor dit cluster tevens een parallelprogramma georganiseerd in samenwerking met het speciaal onderwijs en organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking.

Programma

  • Het programma begint met ‘Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’, een choreografie van Marlien Seinstra waarin professionele dansers samenwerken met mensen met Parkinson.
  • In aansluiting op deze voorstelling geeft dansdocente Dorothée Wortelboer van inBeweging een open les aan mensen met Parkinson en betrokkenen.
  • ‘DUETS WITH JIM’ is een duet tussen sopraanzangeres Andrea van Beek en haar meervoudig gehandicapte zoon.
  • Studium Generale presenteert in samenwerking toneelgroep tgEcho het programma ‘Wie is hier nu eigenlijk gek’, een voorstelling en gesprek over (niet) normaal zijn.
  • ‘Ammor’ is een voorstelling van Het Huispaleis over de liefde; op maat gemaakt voor een publiek met een verstandelijke of meervoudige beperking.
  • Tenslotte presenteert De Doornvogels, een improvisatietheatergezelschap bestaande uit spelers met niet-aangeboren hersenletsel,  ‘Theater zoals je het nog nooit hebt gezien!’.

Auteur

Marc Jansen