Dolf Jansen en Prem Radhakishun sprekers Vrijheidscolleges in Groningen

GRONINGEN

Cabaretier Dolf Jansen en tv-persoonlijkheid Prem Radhakishun zijn bevestigd als sprekers voor de Vrijheidscolleges in Groningen.

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. Bekende opiniemakers spreken in aanloop naar 5 mei over de fundamenten van onze rechtstaat en democratie.

Vrijheid van Meningsuiting

Dolf Jansen gaat in zijn college met de nodige humor het onderwerp Vrijheid van Meningsuiting te lijf. Hij staat stil bij de verantwoordelijkheid die vrijheid met zich meebrengt. Jouw eigen vrijheid kan namelijk alleen bestaan als je een ander ook zijn vrijheid gunt. Prem Radhakishun gelooft in de absolute vrijheid van meningsuiting en komt regelmatig in botsing met opponenten. Waar ligt de grens van deze vrijheid en mag je andere mensen kwetsen ten faveure van deze vrijheid?

Reserveren

De lezing van Prem Radhakishun vindt zondag 30 april plaats (16.00 uur) plaats in het Groninger Forum, locatie Hereplein. Dolf Jansen spreekt in het Stadspark tijdens Bevrijdingsfestival Groningen, vrijdag 5 mei om 11.00 uur. De organisatie van de Vrijheidscolleges in Groningen is in handen van Stichting Vrijheidscolleges en Bevrijdingsfestival Groningen, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en het Groninger Forum. Het volledige collegeprogramma is te vinden op www.vrijheidscolleges.nl. Reserveren voor de lezingen kan vanaf maandag 13 maart.

Auteur

Marc Jansen