'Kunstlicht in de Hoogte': speeltuin in teken kunst

GRONINGEN

In de speeltuin van Buurt - en Speeltuinvereniging De Hoogte in Groningen wordt woensdag 8 februari om 18.30 uur het kunstproject 'Kunstlicht in de Hoogte' onthuld.

Kinderen uit de wijk De Hoogte en directe omgeving hebben, onder begeleiding van lampkunstenaar Kay Swart en in samenwerking met het WIJ-team, flessenlampen gemaakt/ gepimpt. Deze lampen worden in de bomen rondom het speeltuin gehangen.

Donker en verlaten

Het project 'Kunstlicht in de Hoogte' is een initiatief van Richard de Bruin, voormalig jongerenwerker in de wijk, en Kay Swart. Aanleiding was het feit dat de speeltuin met name in de avond erg donker en verlaten aanvoelt. Vandaar het idee persoonlijke verlichting - door het pimpen van de lampen is verbondenheid met het eindproduct ontstaan - aan te brengen. Het is de bedoeling de lampen een maand te laten hangen. Het project is gesubsidieerd vanuit het fonds 'Goed Idee' van Link-050.

Auteur

Marc Jansen