Longpunt Groningen in teken palliatieve zorg bij longziekte

GRONINGEN

Het Longfonds houdt woensdag 8 februari een Longpunt Groningen in de Immanuelkerk in Groningen. Onderwerp is: ‘Wat gebeurt er als de ziekte vordert? Palliatieve zorg bij longziekte'.

Longpunt Groningen is een maandelijkse ontmoeting voor mensen met een long-, hart- & vaataandoening. Patiënten en hun partners krijgen actuele informatie en praktische tips.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is de zorg die gericht is op verzachting of verlichting van de klachten van mensen met een ongeneeslijke ziekte. COPD en longfibrose zijn zulke ziekten. De laatste jaren komt er daarom steeds meer aandacht voor palliatieve zorg bij longziekten.

Inleiding

Longarts Jenske Geerling, Verpleegkundig Specialist UMCG van het Palliatief Team Groningen, houdt een inleiding over de behandelingen die mogelijk zijn in de latere levensfase. Aansluitend aan het programma is er alle ruimte voor vragen en discussie. Bezoekers wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken. Aanvang: 14.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie: www.groningen.longfonds.nl

Auteur

Marc Jansen