Nationale Blockchain Hackathon in The Big Building

Groningen

GRONINGEN - The Big Building in Groningen vormt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari het decor voor de Dutch Blockchain Hackathon 2017. Het startsein wordt gegeven door Prins Constantijn van Oranje-Nassau.

De Dutch Blockchain Hackathon is een 3-daagse hackathon, waarbij met gezamenlijke slagkracht oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke uitdagingen met internationale potentie. Ondernemers, software-ontwikkelaars, studenten, creatieven, interface designers en datawizards op dit gebied bundelen de krachten met specialisten van de Nederlandse overheid, toezichthouders, kennisinstellingen en grote bedrijven.

Hackathon

Tijdens de hackathon lanceren tientallen teams prototypes voor nieuwe, baanbrekende toepassingen op de blockchain.  De honderden deelnemers worden gefaciliteerd met razendsnel internet en de nieuwste technologie van partijen als Microsoft, IBM, Ethereum en BigchainDB. De teams werken in 1 van de tracks internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening. Per track is er een prijs van € 10.000 beschikbaar, waarvan € 7500 voor de winnaar en €2500 voor de runner-up.

Auteur

Marc Jansen