Nederlands Studenten Orkest met 11 Groninger studenten in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) geeft maandag 13 februari een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Het NSO bestaat uit 100 studenten van Nederlandse onderwijsinstellingen. Zij nemen een maand vrij om op te gaan in het orkestleven. De NSO-leden ervaren in die maand hoe het is om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te repeteren om vervolgens 10 dagen achtereenvolgens te schitteren in de mooiste concertzalen van ons land. Het NSO, dat dit jaar 11 Groninger studenten telt, staat op artistiek vlak onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.

Programma

Hoogtepunt in de programmering 'Symfonie Nr. 9' van Mahler. Verder worden het ‘Freut euch des Lebens’ van Strauss en ‘Far Calls. Coming, Far!’ van Takemitsu, met solist (viool) Mathieu van Bellen, ten gehore gebracht. Aanvang: 20.15 euro. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen