Tweedelige lezingenserie bij Studium Generale over ruimtereizen

GRONINGEN

Studium Generale Groningen heeft een 2-delige lezingenserie over ruimtereizen naar andere planeten georganiseerd.

Thu Jennifer Ngo-Anh bijt maandag 13 februari het spits af met 'Travelling to Mars and Beyond'. Floris van den Berg volgt maandag 27 februari met 'First stop Antarctica'.

Thu Jennifer Ngo-Anh

Thu Jennifer Ngo-Anh is het hoofd van het Human Research Office van het European Space Agency (ESA). Ngo-Anh onderzoekt met haar team de effecten van microzwaartekracht, straling en isolatie op het menselijk lichaam, zowel op aarde als in het ruimtestation ISS.

Floris van den Berg

De Nijmeegse arts Floris van den Berg verbleef ruim een jaar op één van de meest afgelegen plekken ter wereld. Hij trotseerde op ‘white Mars’, samen met 11 anderen, temperaturen van - 80 graden en zag maandenlang geen zon. Van den Berg bestudeerde in opdracht van de ESA welke invloed langdurig isolement, extreme kou, weinig daglicht noch zuurstof heeft op mensen en op de groepsdynamiek. Beide lezingen vinden plaats in het Academiegebouw en beginnen om 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen