Groninger première 'L'Odyssée' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 11 en maandag 13 februari de Franse film 'L'Odyssée' vertoond. Deze film van Jérôme Salle was nooit eerder in Groningen te zien.

'L'Odyssée' is een portret van avonturier Jacques-Yves Cousteau. De film begint in 1948. Jacques-Yves Cousteau, zijn vrouw en hun 2 zonen wonen in een paradijs; een mooi huis met uitzicht op de Middellandse Zee. Maar Cousteau droomt over avonturen en denkt aan niets anders. Met zijn uitvinding, een duikuitrusting waarbij je onder water kan ademen, ontdekt hij een nieuwe wereld die hij verder wil verkennen met zijn boot de Calypso. Daarvoor is hij bereid alles op te offeren. In de jaren daarna wordt hij wereldberoemd, waarbij zijn gezinsleven steeds meer onder druk komt te staan. De eeuwige dromer staat met name op gespannen voet met zijn bevlogen, milieubewuste zoon Philippe. De film begint (beide keren) om 20.30 uur. https://youtu.be/KXacf25J00I

Auteur

Marc Jansen