Lezing over gevolgen klimaatverandering in Noordpoolgebied

GRONINGEN

Dr. Maarten Loonen geeft woensdag 15 februari een lezing bij Avifauna Groningen. Centraal staan de gevolgen van klimaatverandering in het Noordpoolgebied.

De klimaatverandering manifesteert zich vooral in het Noordpoolgebied. Maarten Loonen volgt de veranderingen al 27 jaar van dichtbij. Hij doet iedere zomer op Spitsbergen onderzoek aan brandganzen en noordse sternen. In de lezing bij de Groninger vereniging voor vogelaars gaat hij in op de vraag welke dieren de veranderingen kunnen bijhouden en welke lijken te verliezen.

Maarten Loonen

Dr. Maarten J.J.E. Loonen is als universitair docent werkzaam bij het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn werk bestaat niet alleen uit onderzoek, maar ook uit het inspireren van studenten en andere mensen tot kennis en behoud van het Noordpoolgebied. Daarnaast is hij lid van de Wetenschappelijke Begeleidingscommissie van SOVON St. Vogelonderzoek Nederland. De lezing vindt plaatst in 't Vinkhuys in Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen