Prins Claus Concert 2017 in De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Het Prins Claus Conservatorium presenteert zaterdag 11 februari in De Oosterpoort in Groningen het Prins Claus Concert 2017.

Het Hanze Symphony Orchestra, dat bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium en studenten van de Hochschule für Künste uit Bremen, verzorgt het programma. Dit wordt afgetrapt met 'Short Ride in a Fast Machine' van John Adams. Hierop volgen het Vioolconcert in D van Tsjaikovski, met als solist de 17-jarige Eliane Menzel uit Duitsland, en de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz. Het Hanze Symphony Orchestra wordt gedirigeerd door de Vlaamse dirigent Etienne Siebens. De presentatie is in handen van Christiaan Kuyvenhoven. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten (à 12,50 euro) zijn verkrijgbaar via www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen