Concert meesterpianist Pierre-Laurent Aimard in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Franse meesterpianist Pierre-Laurent Aimard geeft woensdag 15 februari een concert in (de Kleine Zaal van) De Oosterpoort in Groningen.

Pierre-Laurent Aimard is befaamd om zijn uitvoeringen van eigentijdse pianowerken, van bijvoorbeeld Boulez, Messiaen en Ligeti. Maar ook met het klassieke en romantische repertoire van onder anderen Beethoven, Mozart, Liszt, Schumann en Chopin kan hij op zeer overtuigende wijze uit de voeten. In De Oosterpoort vormt een aantal werken van laatstgenoemde de basis. Maar Aimard legt daarbij de link naar een twintigste-eeuwse grootmeester: Olivier Messiaen. Het concert, onderdeel van de serie 'Wereldsterren', begint om 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen