'Duets with Jim' in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

Sopraan Andrea van Beek staat zondag 12 februari met de voorstelling 'Duets with Jim' in het Grand Theatre in Groningen.

'Duets with Jim' is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op.

Adrea van Beek

Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg 5 componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood. De voorstelling in het Grand Theatre begint om 20.00 uur. Meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen