Lezing 'De Hunze is een kwaliteit in Stad' in Het Heerenhuis

GRONINGEN

Francien van Soest en Klaas van Nierop geven donderdag 9 februari in Het Heerenhuis in Groningen een lezing over de rivier de Hunze. De lezing, die is georganiseerd door Vrienden van de Stad Groningen, is getiteld: 'De Hunze is een kwaliteit in Stad'.

Francien van Soest is beleidsadviseur ruimtelijke kwaliteit bij de provincie Groningen. Zij vertelt het historisch verhaal van de Hunze; over de loop van de rivier, de veranderingen daarin, het economisch belang van de rivier voor de stad en de cultuurhistorische waarde daarvan. Klaas van Nierop is stadsecoloog bij de gemeente Groningen. Hij zal vertellen waar het mogelijk is de Hunze in de stad terug te brengen. Welke obstakels zijn er? Welke plannen zijn al gerealiseerd, welke plannen worden binnen korte of langere tijd verwezenlijkt? Welke voordelen heeft het terugbrengen van de Hunze in de stad? Wat is de rol van het Groninger Landschap? De lezing begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen