Vrouw Holland Festival in MartiniPlaza in Groningen

GRONINGEN

Vrouw Holland en MartiniPlaza in Groningen lanceren het Vrouw Holland Festival. Dit festival vindt vrijdag 10 maart plaats in MartiniPlaza. Aanleiding is het 20-jarig bestaan van de cabaretgroep.

Vrouw Holland bestaat uit Gabrielle Glasbeek, Marieke Klooster, Karin Noeken en pianist Reinout Douma. De cabaretgroep verwierf de eerste bekendheid op Noorderzon 1997. Nog datzelfde jaar was een finaleplaats op Cameretten haar deel. Vrouw Holland brengt meerstemmig cabaret, met eigenzinnige en onzinnige teksten op muziek uit allerlei genres, vermengt met absurde theatrale humor.

Vrouw Holland Festival

Het Vrouw Holland Festival start aan het eind van de middag. In de hoofdentree vindt een Korenfestival plaats. Verschillende koren studeren al weken op de nummers van Vrouw Holland. Er zijn verschillende hapjes verkrijgbaar en daarna is het direct mogelijk de calorieën te verbranden. Andere programmaonderdelen zijn de Vrouw Holland Quiz, een complete make-over en fotoshoot of even zeuren in een speciaal ingericht zeurhoekje. ‘s Avonds geeft Vrouw Holland zelf een concert. Ze ontvangt daarbij verschillende gastartiesten, zoals Bert Visscher onder begeleiding van het Noordpoolorkest. De dag wordt afgesloten met een dansfeest. Meer informatie: www.martiniplaza.nl

Auteur

Marc Jansen