Matias Luoto Trio featuring Henriika Steidel in Jazzcafé New Orléans

GRONINGEN

Het Matias Luoto Trio featuring Henriika Steidel geeft donderdag 9 februari een concert in Jazzcafé New Orléans in Groningen.

Matias Luoto is een in Groningen woonachtige Finse gitarist die studeert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In het Matias Luoto Trio speelt hij samen met zijn Koreaanse medestudenten Ju Min Park en Su Lee. Matias Luoto heeft een fascinatie voor meer melancholische en modale geluiden. Deze wordt in het trio gecombineerd met het diepe begrip van de jazztraditie van Ju Min Park en Su Lee.

Henriika Steidel

Om meer emotie en expressie toe te voegen aan zijn presentatie heeft het trio zijn krachten gebundeld met de Fins/ Duitse zangeres Henriika Steidel. Samen proberen ze te ontdekken wat de muzikale mogelijkheden zijn die deze nieuwe samenwerking kan bieden. Henriika Steidel studeert als uitwisselingsstudent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen