Inwoners Vinkhuizen op de planken voor wijkgenoten

GRONINGEN

In 't Vinkhuys in Groningen wordt dinsdag 14 februari de theatervoorstelling 'Verhalen van Vinkhuizen' opgevoerd.

'Verhalen van Vinkhuizen' is de eindpresentatie van een theatercursus van cultuurinstelling VRIJDAG voor buurtbewoners. 8 wijkbewoners werkten hierin gedurende 3 maanden aan een voorstelling met verhalen van en over hun eigen wijk. Geen van hen had vooraf enige ervaring met het maken van theater. De regie van de voorstelling is in handen van theatermaker Fenna Besijn. Zij regisseerde ook de voorstelling 'Keukentafelgesprekken' van theatergroep Het Derde Bedrijf. Met de opvoering van deze voorstelling in 't Vinkhuys werd in 2016 het startsein voor de theatercursus gegeven. De cursus is onderdeel van VRIJDAG is in de Buurt!, een project waarmee VRIJDAG Stadjers op een laagdrempelige manier in contact brengt met kunst en cultuur. 'Verhalen van Vinkhuizen' begint om 16.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen