Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop naar De Oosterpoort

GRONINGEN

Johan Derksen staat woensdag 1 maart met het programma 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop' in De Oosterpoort in Groningen.

Johan Derksen ging voor het televisieprogramma 'Derksen on the Road' op zoek naar de zangers die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Daarom zoekt hij met de Haagse band The Clarks, de zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) de oude fans op. Met in hun kielzog special guests als gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards) en Kaz Lux (Brainbox).

Expositie

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. Deze expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren '50 tot nu. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 18,90 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Oosterpoort, bij Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl https://youtu.be/cMC4j-VfkdU

Auteur

Marc Jansen