Koffieconcert docenten en talenten VRIJDAG

GRONINGEN

Docenten en muziekleerlingen van VRIJDAG geven vrijdag 10 februari een gezamenlijk koffieconcert in de VRIJDAG Concertzaal in de Sint Jansstraat in Groningen. Dit concert vindt plaats in het kader van de VRIJDAGmuziekmaand.

"Door samen muziek te maken leer je niet alleen van elkaar, het zorgt ook voor een bijzondere ervaring", weet Pierre Lafay, de docent die dit onderdeel van de VRIJDAGmuziekmaand begeleidt. Lafay is al jaren bij VRIJDAG betrokken als klarinetdocent en organiseert onder andere al 15 jaar de Noordelijke Klarinetdag. "Samen muziek spelen geeft een impuls aan talentontwikkeling. Tijdens dit koffieconcert laten talenten en docenten zien wat er al binnen een paar weken bereikt kan worden."

Leerlingen en docenten

De muziekleerlingen die hun talent laten horen zijn Koert Jansonius (cello), Annelot Kleef (fluit), Sophie Jackson (viool), Yvar Prins (fagot) en Rishi Yildiz (piano). Zij spelen samen en worden begeleid door docenten Jeanette Kappelhof (fluit), Hanneke Ramselaar (hobo), Nelleke van Beek (fagot), Pieter Pilon (piano), Mara van Pommeren (piano), Thom Brouwer (gitaar), Hans Bosch (bariton saxofoon) en Pierre Lafay (klarinet). Op het programma staat muziek van onder meer Enrique Granados, Francis Poulenc en Ede Staal.

VRIJDAGmuziekmaand

De VRIJDAGmuziekmaand loopt van 23 januari tot en met 17 februari. Muziekleerlingen uit stad en provincie Groningen worden een maand lang uitgenodigd en uitgedaagd voor tal van activiteiten, workshops en concerten. Het koffieconcert in de VRIJDAG Concertzaal begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie: www.bijvrijdag.nl/muziekmaand

Auteur

Marc Jansen