Open dagen Klassieke Academie voor beeldende kunst

GRONINGEN

De Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen houdt van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 februari open dagen.

Studenten en belangstellenden worden uitgenodigd mee te doen in open lessen van verschillende docenten van de academie. Voor de sectie schilderkunst staat bijvoorbeeld een masterclass van Sam Drukker gepland, evenals open lessen van Elvira Dik (‘Stilleven’), Jantien de Boer (‘Portret’), Reinder Homan (etsen), Siemen Dijkstra (houtsnede) en Minno Banning (litho). Ook wordt werk van studenten geëxposeerd.

Van Rodin tot Paradijs

De sectie beeldhouwkunst aan de Paradijsvogelstraat 16 laat zich tijdens de open dagen inspireren door Rodin. Met masterstudenten beeldhouwen wordt het proces rondom Rodin gevolgd. Zie voor het volledige programma: klassiekeacademie.nl/open-dagen-2017/.

Auteur

Marc Jansen