Stadsdichter Lilian Zielstra dicht over aardbevingen

GRONINGEN

De vorige week zaterdag tot stadsdichter van Groningen uitgeroepen Lilian Zielstra vindt het belangrijk in te haken op de actualiteit. Aanhakend bij de vanavond in de Groninger binnenstad te houden protest-/ fakkeloptocht ‘Onze toekomst, gas terug!’ schreef ze onderstaand gedicht over aardbevingen.

Fundament

als je tussen vier muren slaapt maar de wind binnen kunt voelen, dan weet je een huis is meer dan stapels stenen als je ooit hebt gezongen, van lauwerszee tot dollard tou, de toren hebt beklommen, dan weet je je raakt de aarde met meer dan alleen je voeten je zegt, mijn huis is een hulsel, een lijf dat bij elkaar moet worden gehouden je wordt gestut, je schudt je hoofd achter elke deur staat hetzelfde beest je denkt, ik word pas geholpen als ik val zo gaat het meestal met de meesten maar jij, je staat op en trekt je schoenen aan begeeft je naar de barricades, want je weet ook het is niet alleen mijn huis ik ga niet lijdzaam wachten tot de stenen breken en zien hoe de barsten alles tot iets halfs maakt.

Auteur

Marc Jansen