Academie Minerva host voorronde Water ZomerExpo 2017

GRONINGEN

Academie Minerva in Groningen is zondag 12 maart toneel van 1 van de 5 voorrondes van Water ZomerExpo 2017.

Water ZomerExpo 2017 is een grote kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie rond het thema ‘Water’. Deze tentoonstelling vindt van 25 mei tot 20 augustus plaats in Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/ Wijhe, de tweede locatie van Museum de Fundatie.

Voorronde

Tijdens de Groninger voorronde kiest een jury van 15 personen een deel van de in totaal 250 werken voor de tentoonstelling. De jury - bestaande uit galeriehouders, curatoren, kunstmakers en liefhebbers - selecteert oog in oog met de kunst, zonder kennis over de maker. De dag telt 6 jurysessies, met na elke sessie gelegenheid om als jury kennis te maken met de gekozen kunstenaars.

Overige voorrondes

De overige voorrondes vinden plaats bij het Stedelijk Museum Schiedam (18 maart), Loods 6 in Amsterdam (25 maart), ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht (1 april) en Kasteel het Nijenhuis (voor buitenkunst; 8 april).

Salon

Uit de niet-gekozen kunst kiest een schaduwjury werken voor een Salon des Refusés. De Salon , georganiseerd in samenwerking met CBK Groningen, is in de maand mei te zien in het CBK Groningen.

Aanmelden

Kunstenaars kunnen tot en met 7 maart 2017 een of meer kunstwerken met het thema ‘Water’ aanmelden voor een voorronde op zomerexpo.nl. Alle beeldende disciplines zijn welkom.

Auteur

Marc Jansen