Highlights Festival de Nederlandse Dansdagen in Groningen

GRONINGEN

Up Stage Right van de Nederlandse Dansdagen strijkt vrijdag 17 februari neer in de Stadsschouwburg Groningen. Het toerende minifestival presenteert de highlights van Festival de Nederlandse Dansdagen 2016.

Sinds 1998 vindt in Maastricht ieder jaar Festival de Nederlandse Dansdagen plaats. Tijdens dit festival wordt werk van zowel opkomende choreografen als van gevestigde dansgezelschappen gepresenteerd; van urban dance en avant-garde tot klassieke en moderne dans.

Up Stage Right

Tijdens Up Stage Right wordt een gevarieerd programma aan Nederlandse dans gepresenteerd. Op ongebruikelijke en bijzondere plekken in de Stadsschouwburg Groningen zijn dansvoorstellingen, -exposities en -films te bewonderen. In 'Distinguished Dreams #3', een samenwerking met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival en het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij, delen aanstormende singer-songwriters Marike Jager, Dichter en Chai Blaq het podium met de nieuwe generatie Nederlandse choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega. Samen presenteren zij 6 intieme dans-popsongs.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_68695" align="aligncenter" width="191"]Scène uit 'Distinguished Dreams'. Foto: Jochem Jurgens Scène uit 'Distinguished Dreams'. Foto: Jochem Jurgens[/caption] Ook de nieuwste voorstelling van Loïc Perela, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016, is onderdeel van Up Stage Right. In 'HASHTAG' speelt Perela met de fysieke ervaring van zijn toeschouwers en verweeft hij virtuele beelden en dagelijkse realiteit. 'Dans door andermans ogen' omvat de meest spraakmakende foto’s van ballet- en dansfotograaf Hans Gerritsen. Deze expositie met foto’s van Nederlandse dansvoorstellingen is enkel tijdens Up Stage Right te zien.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_68696" align="aligncenter" width="431"]'Dans door andermans ogen'. Foto: Franscoise Bolchowski 'Dans door andermans ogen'. Foto: Franscoise Bolchowski[/caption] Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.nederlandsedansdagen.nl. Kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen