Kenniscafé Groningen: 'Helse buren'

GRONINGEN

Het Groninger Forum vormt donderdag 16 februari het decor voor een nieuw Kenniscafé Groningen. Onderwerp is: 'Helse buren'. 

Jaarlijks worden in Nederland meer dan 1000 huurders uit hun huis gezet vanwege ernstige overlast. Vaak gaat hieraan een slepende periode van klachten, waarschuwingen en politieboetes vooraf. Ligt een zaak eenmaal bij de rechter dan volgen hardere maatregelen zoals huisuitzetting. Maar verplaatst ontruiming niet gewoon het probleem en hoe gaan we om met overlast veroorzakers die zelf huiseigenaar zijn? Wat zijn de rechten van zowel klagers als veroorzakers van woonoverlast?

Kenniscafé

Alex van den Berg gaat in Kenniscafé Groningen in gesprek met Michel Vols, hoogleraar openbare-orderecht die een aanpak ontwikkelt waarbij klagers eerder worden geholpen en overlastveroorzakers niet dakloos hoeven te worden. Verder spreekt hij psycholoog José Heesink, die werkt als mediator en bemiddelt bij problemen tussen studenten en andere bewoners in de Schildersbuurt, en Esther van der Leij, medewerker bewonerszaken bij woningcorporatie Lefier. Het Kenniscafé is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met Science LinX en het Groninger Forum, met financiële steun van City of Talent, en Noordhoff Uitgevers. Aanvang: 16.30 uur. 

Auteur

Marc Jansen