Griekse film 'Park' in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 21 februari de Griekse film 'Park' van Sofia Exarchou vertoond.

10 jaar na de Spelen in Athene ligt het Olympisch dorp er verpauperd bij. De belofte van een bruisende economie die grote sportevenementen met zich meebrengen, is niet waargemaakt: Griekenland gaat gebukt onder een zware economische crisis. De ruïnes van het stadion bieden nu een plek aan verveelde hangjeugd en zwerfhonden. De kinderen slijten de warme trage zomerdagen door het Olympisch dorp te verkennen en met de zwerfhonden te spelen. Als het gebrek aan toekomstperspectief het jonge stelletje Anna en Dimitri teveel wordt, is ontsnapping dan wel mogelijk? De film (met Engelse ondertiteling) begint om 20.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema.

Auteur

Marc Jansen