Groninger première ‘Into the Forest’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 18 en maandag 20 februari de Canadese film ‘Into the Forest’ vertoond. Deze film van Patricia Rozema was nooit eerder in Groningen te zien.

Een vader en zijn 2 dochters (gespeeld door Ellen Page en Evan Rachel Wood) worden in hun met computers, tablets, tv's en telefoons volgebouwde boshut overvallen door een stroomuitval. De uitval treft miljoenen mensen en een oplossing blijft uit. Alle communicatie valt weg, benzine en supermarktproducten zijn ogenblikkelijk schaars, de koeling van vaccinaties wordt een probleem. Binnen enkele dagen worden mensen extreem wantrouwig. Een analoog radiootje meldt nog wat (slecht) nieuws, voordat ook op de ether alleen nog ruis klinkt. De oorzaak van de ramp is onduidelijk. De innige band tussen de zussen wordt vervolgens zwaar op de proef gesteld. De film begint (beide keren) om 20.30 uur. https://youtu.be/a69HRuu55lw

Auteur

Marc Jansen