WK Snertkoken #23 en WK Stamppotkoken #16 in Groningen

GRONINGEN

De locatie Kluiverboom van het Alfa-college is vrijdag 17 februari toneel van het 23ste WK Snertkoken en het 16de WK Jongens van de Klei Stamppotkoken.

“Vrijdag 17 februari komt steeds dichterbij. Dat zien we ook in de vele aanmeldingen uit het hele land", weet organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. "En opnieuw mogen we buitenlandse deelname verwachten. Dankzij Carolina Verhoeven van de Culinaire Academie hebben zich 2 mensen uit Senegal ingeschreven. Zij zijn hier om de Nederlandse kookkunst te leren. Wij verheugen ons erop om hen en de andere deelnemers te verwelkomen." De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot-opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche Stamppot de Jongens van de Klei Bokaal ontvangen. Een deskundige jury beoordeeld de snert en de stamppot/ deelnemers op smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit.

Auteur

Marc Jansen