'Women on Wheels' op Gerard Gibcusbaan in Groningen

GRONINGEN

De Gerard Gibcusbaan, de wielerbaan op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, is zondag 23 april toneel van de tweede ‘Women on Wheels’. Dit evenement is speciaal bedoeld voor vrouwen die hun wielerprestaties willen verbeteren en vrouwen die kennis willen maken met de wielersport.

Wielrennen voor vrouwen is populair en de groep is groeiende. ‘Women on Wheels’ presenteert clinics en workshops gericht op onderhoud van materiaal, trainingsleer, voeding, kleding en fietstechniek. Daarnaast staat een markt met alles wat met wielrennen te maken heeft geprogrammeerd. Op deze markt kan ook een hapje en een drankje genuttigd worden.

Wielerwedstrijd en toertocht

Uiteraard wordt er ook gefietst. Zo staan een wielerwedstrijd en en een toertocht met start en finish op de wielerbaan op het programma. Deelnemers aan de toertocht kunnen kiezen voor 25 en voor 50 kilometer. De organisatie van het evenement is in handen van de wielerverenigingen Klik, TC Het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub Voor de wind uit Zuidhorn. Meer informatie/ aanmelden: www.womenonwheels.nu

Auteur

Marc Jansen