Frank Westerman te gast bij Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Frank Westerman geeft dinsdag 21 februari in het Academiegebouw in Groningen een lezing over zijn nieuwste boek 'In het land van de ja-knikkers'. Ook gaat hij in gesprek met Douwe Draaisma.

Frank Westerman bundelt in zijn boek 'In het land van de ja-knikkers' reportages en persoonlijke verhalen over het Nederland van de afgelopen 25 jaar. Tijdens de lezing en het gesprek met Douwe Draaisma gaat het over Westermans fascinatie voor de maakbaarheid van landschap en haar bewoners. Vanuit Drenthe, waar hij geboren en getogen is, waaieren zijn verhalen uit over het noorden van het land. Van daaruit vertelt hij verder over zijn studiestad Wageningen en het land onder de grote rivieren. Als zoon van een NAM-employé beschrijft hij de olie- en gasrampen van Drenthe en Groningen van binnenuit. Telkens gaat Westerman op zoek naar het punt waar de droom omslaat in de nachtmerrie of de nachtmerrie, een enkele keer, eindigt in een droom.

Frank Westerman

Frank Westerman is schrijver van meervoudig bekroonde boeken als 'Ingenieurs van de ziel', 'El Negro en ik' en 'Ararat'. Met zijn recente titels 'Stikvallei' en 'Een woord een woord' oogst hij lof in binnen- en buitenland. Dit najaar was hij de allereerste gastschrijver aan de Universiteit Leiden die zich toelegt op het genre van de reportage. 'In het land van de ja-knikkers' verscheen bij de nieuwe uitgeverij Querido Fosfor waarvan Westerman mede-eigenaar is.

Douwe Draaisma

Douwe Draaisma is hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is de auteur onder meer 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt', 'Het Vergeetboek', 'De dromenwever' en 'Als mijn geheugen me niet bedriegt'. Het programma, dat is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met uitgeverij Querido Fosfor en Van der Velde Boeken, begint om 20.00 uur. Na afloop signeert Frank Westerman zijn boeken.

Auteur

Marc Jansen