Improvisatietheater De Doornvogels in Grand Theatre

GRONINGEN

Theatergezelschap De Doornvogels presenteert zaterdag 18 februari een programma vol improvisatietheater in het Grand Theatre in Groningen.

Theatergezelschap De Doornvogels heeft een bijzondere achtergrond: de acteurs hebben een niet aangeboren hersenletsel. Ondanks, of juist dankzij, deze beperking, zet het gezelschap in hoog tempo verrassende scènes neer.

Theatersportwedstrijd

De Doornvogels-acteurs spelen voor de pauze een theatersportwedstrijd. De (2) teams dagen elkaar uit voor scènes met een opdracht, waarbij het publiek suggesties doet. Na iedere 2 scènes geven een jury en het publiek hun stem. Na de pauze is het improvisatietheater in een ander jasje: 'De Vloer Op'. De acteurs krijgen een situatie voorgeschoteld met een probleem of geheim. Ze gaan hiermee aan de slag en geven hun eigen en unieke blik op alledaagse situaties.

Ulteam

Gesteund door de Noorderbrug, een instelling voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, trainen de Doornvogels wekelijks met acteurs van Ulteam. De ‘Ulteamers’ spelen ook mee met de voorstellingen, om de Doornvogels met hun spel te ondersteunen. Het optreden van De Doonvogels is onderdeel van het programma ‘Survival of the Unfittest’. Meer informatie/ kaartverkoop: www.grandtheatregroningen.nl

Auteur

Marc Jansen