Jeugdtheaterfestival Krokus Kriebels in Groningen

GRONINGEN

Stadsschouwburg, De Oosterpoort en het Grand Theatre in Groningen worden in de voorjaarsvakantie omgetoverd tot kindertheaterparadijs. De theaters vormen van zaterdag 18 tot en met zondag 26 februari decor voor het jeugdtheaterfestival Krokus Kriebels.

Op het programma staat onder meer de voorstelling 'Snorro' (8+) van Ro Theater in de Stadsschouwburg; theaterspektakel met degengevechten en Mexicaanse livemuziek. Peuters en kleuters (2,5 - 5 jaar) kunnen hun hart ophalen tijdens 'Ludopia' van Wiersma & Smeets, een interactieve kunstspeeltuin in het Grand Theatre. Een dag later staat daar ook 'Niet Vergeten' (7+) van Lieke Benders, een beeldende theaterperformance over het geheugen en kostbare herinneringen. 'Onbekend Land' (6+) van Het Houten Huis speelde vorig jaar al meerdere keren voor een uitverkocht Grand Theatre. Tijdens Krokus Kriebels is deze voorstelling vol livemuziek en verbazingwekkende beelden opnieuw te zien. Het programma van Krokus Kriebels wordt afgesloten met 'Roodhapje' (6+) van HollandOpera. Deze swingende familievoorstelling won in 2016 nog de Young Audiences Music Award voor Beste Opera.

Extra activiteiten

Voorafgaand en na de voorstellingen zijn er extra activiteiten. Zo kunnen bezoekers van de voorstelling 'Onbekend Land' (6+) na afloop slaapliedjes opnemen via een speciale, interactieve wereldkaart. Op de andere dagen kan volop geknutseld worden in de bovenfoyer van het Grand Theatre. Na 'Roodhapje' in de Oosterpoort is het mogelijk om op de foto te gaan met de wolf.

Auteur

Marc Jansen