Hoogste punt nieuwbouw Prins Claus Conservatorium bereikt

GRONINGEN

Het hoogste punt van de nieuwbouw van het Prins Claus Conservatorium in Groningen is bereikt. Om dat te vieren komen vertegenwoordigers van de Hanzehogeschool Groningen, Geveke Bouw, BDG Architecten en het Prins Claus Conservatorium woensdag bijeen.

Met het bereiken van het hoogste punt gaan de bouwwerkzaamheden een nieuwe fase in. De verwachting is dat het conservatorium na de zomer in gebruik genomen kan worden.

Alle opleidingen in 1 gebouw

De nieuwbouw geeft invulling aan de wens van het conservatorium om meer studieruimte te creëren en alle opleidingen van het Prins Claus Conservatorium weer onder te brengen in 1 gebouw. Daarnaast spelen het vergroten van de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van het conservatorium een grote rol. Om het profiel Muziek en Maatschappij beter tot uiting te laten komen is een meer open aanzicht van het gebouw noodzakelijk. De nieuwe open entree en een mogelijke upgrading van het plein voor het conservatorium maken een interactie met de stad en de wijk beter mogelijk.

Historische gevels Oosterpoortwijk

Voor het ontwerp van de nieuwbouw lieten BDG Architecten en Ingenieurs zich inspireren door de karakteristieke historische gevels die voorheen de toegang tot de Oosterpoortwijk markeerden. De contouren van de oude gevels zijn straks in een modern jasje terug te vinden in de nieuwe gevel. Een ander opvallend element van de nieuwbouw is een luchtbrug tussen het conservatorium en het Tromphuis. Verder krijgt het conservatorium op de hoek van het pand een eigen jazzclub en ook de klassieke kamermuziekzaal op de eerste verdieping krijgt een prominente plaats in de gevel.

Auteur

Marc Jansen