Kinderactiviteiten in Universiteitsmuseum in voorjaarsvakantie

GRONINGEN

Universiteitsmuseum Groningen heeft enkele kinderactiviteiten georganiseerd rondom de tentoonstelling 'Nobel Science, Feringa, Zernike and the Groningen tradition'. Deze activiteiten vinden plaats in de voorjaarsvakantie.

Gedurende de hele voorjaarsvakantie staat de gratis Nobelspeurtocht op het programma. Deelnemers krijgen na afloop een oorkonde.

Nobelpenning

Woensdag 22 februari staat de activiteit 'Maak je eigen Nobelpenning van klei' op het programma. Deelnemers boetseren met klei een Nobelpenning van hun eigen hoofd. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Vrije inloop tussen 13.30 en 15.30 uur. Deelname kost 3 euro.

Geheimschrift

Voor donderdag 23 februari staat een activiteit voor kinderen van 9 tot 14 jaar geprogrammeerd: 'Geheimschrift ontcijferen en een geheime brief schrijven'. Lammert Doedens vertelt kort over Groningen tijdens het 12-jarig bestand van de 80-jarige oorlog. En hij laat voorbeelden zien van brieven die tijdens de oorlog geschreven zijn. De deelnemers leren geheimschrift te ontcijferen en een geheime brief schrijven met onzichtbare inkt. Tijd: 13.00 - 15.00 en 15.00 - 17.00 (op inschrijving). Deelname kost 4,50 euro. Meer informatie: www.rug.nl/museum

Auteur

Marc Jansen