Mieke Oosterwijk nieuwe voorzitter RvT Zorgbelang Groningen

GRONINGEN

De Raad van Toezicht van Zorgbelang Groningen heeft Mieke Oosterwijk benoemd tot voorzitter.

Oosterwijk volgt Herman van der Meij op. Hij neemt na de maximale zittingsperiode van 8 jaar afscheid.

Mieke Oosterwijk

Mieke Oosterwijk is sinds september 2015 lid van de Raad van Toezicht. Zij heeft veel bestuurlijke ervaring en is toezichthouder bij verschillende zorginstellingen. Daarnaast is zij regioambassadeur Friesland-Groningen-Drenthe voor de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ). “Zorgbelang is zich bewust van de uitdagingen die er zijn, zoals innovatie, ondernemerschap en landelijke samenwerking", weet Oosterwijk. "Ik wil daaraan als voorzitter van de Raad van Toezicht graag een bijdrage leveren.”

Herman van der Meij

Oud-voorzitter Herman van der Meij heeft zich vele jaren actief en betrokken ingezet voor het werk van Zorgbelang Groningen. Hij heeft tevens het initiatief genomen tot invoering van het Raad van Toezicht-model in 2012. Van der Meij zal tot 7 april aanblijven als lid van de raad.

Auteur

Marc Jansen