Experience Groningen zoekt Stadjers voor 'Meet & Eat'

GRONINGEN

Experience Groningen, een evenement waarbij internationale studenten op informele wijze kennismaken met Groningen, zoekt enthousiaste Stadjers voor een ‘Meet & Eat’.

Experience Groningen laat internationale studenten vrijdag 10 en zaterdag 11 maart op speelse wijze kennismaken met stad en provincie Groningen. In een gevarieerd programma maken ze kennis met alles wat Groningen te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap. ’s Avonds wordt gegeten bij Stadjers thuis.

Experience Groningen

Experience Groningen is een voor Nederland uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen, in samenwerking met Erasmus Student Network Groningen. Zij organiseren het evenement om de internationale gemeenschap in Groningen in contact te brengen met lokale en regionale voorzieningen. Nog te vaak weten internationale studenten de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen. Terwijl de internationale gemeenschap in de stad Groningen bij uitstek verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei...

1 op de 10

Inmiddels is 1 op de 10 studenten in Groningen van buitenlandse komaf. Jaarlijks worden ongeveer 2500 nieuwe internationale studenten verwelkomd. Experience Groningen is erop gericht juist deze groep kennis te laten maken met alles wat de stad én de provincie hen te bieden heeft.

Meet & Eat

Vrijdagavond 10 maart eten de studenten bij Stadjers thuis. Via deze Stadjers, hun verhalen en hun kookkunsten maken de studenten op ongebruikelijke wijze kennis met het Groninger leven. Experience Groningen is hiervoor nog op zoek naar Stadjers die het leuk vinden om te koken voor een groepje internationale studenten. Groningers die hun huis openstellen krijgen een boodschappenvergoeding van 5 euro per student. Wat er op tafel komt, mag iedereen zelf weten. Ook instellingen zoals wijkcentra en clubhuizen worden uitgenodigd zich aan te melden.

Stadjers

Uiteraard hebben zich al enkele Stadjers opgegeven als gastheer en – vrouw. Zo ook Geert Hovingh en Sjoukje de Jong, bewoners van de Rivierenbuurt. “Onze dochters hebben allebei in het buitenland gestudeerd. Hierdoor merkten wij hoe moeilijk het soms was om als buitenlandse student de universiteitsstad echt goed te leren kennen. Wij vinden het erg leuk dat steeds meer internationale studenten hun weg naar Groningen weten te vinden.” Aanmelden kan via www.experiencegroningen.com, onder het kopje ‘Volunteer’.

Auteur

Marc Jansen