Lezingenserie 'You remember' bij Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Studium Generale Groningen heeft een 4-delige lezingenserie over het geheugen georganiseerd. De lezingenserie is getiteld: 'You remember?'.

De serie start dinsdag 28 februari met de lezing 'Imagining the Past, Remembering the Future' van Charles Fernyhough in het Academiegebouw (aanvang: 20.00 uur). Schrijver, psycholoog en hoogleraar psychologie Charles Fernyhough omschrijft herinneringen als een beschrijving van het moment in plaats van een getrouwe weergave van gebeurtenissen in het verleden. Dinsdag 7 maart volgt 'The Science and Methods of Memory Champions' van Boris Nikolai Konrad. Een week later, dinsdag 14 maart, staat 'What We Should Remember about Forgetting and EMDR' van Douwe Draaisma en Marcel van den Hout geprogrammeerd. En de reeks wordt woensdag 22 maart afgesloten met 'The Memory Illusion' van Julia Shaw. Meer informatie: sggroningen.nl

Auteur

Marc Jansen