Heftruckcertificaat voor studenten

Groningen

Tien jongens van de opleiding Logistiek van het Alfa-college namen recent hun heftruckcertificaat in ontvangst in de hal van locatie Boumaboulevard. Het Alfa-college geeft studenten de mogelijkheid om dit certificaat te behalen omdat het hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Engbert Jilderda, docent Logistiek, legt het uit: “Heftruckchauffeur is ook gewoon een beroep. Nu deze jongeren een heftruck kunnen besturen, zijn ze interessanter voor werkgevers. Ook kunnen ze op hun stageadres heftruckwerkzaamheden uitvoeren en dat zorgt voor afwisseling in hun logistieke functie. Voor veel jongens is het ook hun eerste ‘rijbewijs’. Ze zitten dus al eerder op de heftruck dan in een auto en dat geeft ze een kick”. Studenten Tim en Mola zijn erg blij. “Ik loop stage bij een orchideeënkwekerij en kan de heftruck goed gebruiken om ervoor te zorgen dat alles op tijd op de juiste plek komt. Ik vind het ook wel mooi om op zo’n ding te rijden”, zegt Tim. Mola is het met Tim eens: “Het heftruckcertificaat wordt vaak gevraagd. Ik heb wel eens een functie niet gekregen omdat ik mijn heftruckcertificaat niet had. Ik wil later in de podiumbouw werken en nu ik een heftruck kan besturen, kan ik daar veel meer doen”. De studenten kregen het certificaat uitgereikt door Nanne van het bedrijf Agrilog in Leeuwarden.

Auteur

Cindy Houwen