Kickbokslessen Sem Schilt op Noorderpoort Entree

GRONINGEN

Viervoudig K1-wereldkampioen Sem Schilt geeft donderdag 2 maart 2 kickbokslessen aan studenten van Noorderpoort Entree in Groningen. Deze workshops vinden plaats in het kader van de Culturele Week van Noorderpoort Entree.

De Culturele Week van Noorderpoort Entree - maandag 27 februari tot donderdag 2 maart - is een initiatief van de docenten Hans Laan, Frans Voornhout en Akke van der Meer-Hiemstra. "Samenwerken en zo samen tot iets moois komen is het doel van deze culturele week", stelt Hans Laan.

Workshops

Rapper Michael Kenton opent de culturele week. Vervolgens volgen circa 200 studenten gedurende 4 dagen verschillende workshops om kennis te maken met elkaar en met de cultuur van hun medestudenten. Veel workshops staan in het teken van samenwerken. Zo worden gezamenlijk verschillende lokalen van de Noorderpoortlocatie aan de Pop Dijkemaweg beschilderd met vlaggen die staan voor landen waar veel vluchtelingen vandaan komen, kunnen de studenten deelnemen aan teamsporten als basketbal en bossabal, en kunnen de studenten hun creativiteit de vrije loop laten tijdens workshops grimeren, zeefdrukken en striptekenen. Veel workshops worden gegeven door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia en Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme. Ook NoorderSport verzorgt een aantal actieve sportworkshops. De Culturele Week wordt afgesloten met het educatieve toneelstuk 'Vet Gezond', opgevoerd door het theatergezelschap Theater De Steeg.  

Auteur

Marc Jansen