FC Groningen steunt acties voor bevolking aardbevingsgebied

GRONINGEN

Rondom de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht, die zaterdag 25 februari wordt gespeeld in het Noordlease Stadion in Groningen, wordt op verschillende manieren aandacht geschonken aan de acties voor de bevolking in het aardbevingsgebied in Groningen.

Zo kunnen bezoekers de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ tekenen, biedt Hanos Groningen 2000 plakjes Groninger koek aan bij de aanschaf van een kopje koffie of thee en worden na afloop van de wedstrijd voor de hoofdingang van het stadion promotiekranten van de Groninger Bodem Beweging (GBB) uitgedeeld.

Toegangskaarten voor Groninger Bodem Beweging

FC Groningen stelde bovendien 1500 toegangskaarten beschikbaar aan de GBB. Zij verkocht deze toegangskaarten afgelopen week voor 10 euro, om de opbrengst volledig te schenken aan Stichting Recht voor Groningen. Deze stichting is opgericht om recht te halen voor het aardbevingsgebied. In totaal verkocht de GBB 867 van de 1500 beschikbaar gestelde kaarten.

Groningen-uitingen

'De Trots van het Noorden' roept supporters op Groningen-uitingen te dragen bij de wedstrijd om op deze manier te sympathiseren met de actie. De club verkoopt een provincie-sjaal voor het actietarief van 7,50 euro.

Minuut stilte

FC Groningen zal ook stil staan bij het overlijden van Henk Nienhuis. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht wordt een minuut stilte in acht genomen. In overleg met het bestuur van Oud-Veendam zijn tevens alle oud-spelers, -trainers en andere direct betrokkenen uitgenodigd bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Henk Nienhuis overleed afgelopen zaterdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Veendam. Hij was in het verleden onder meer assistent-trainer en directeur van FC Groningen. FC Groningen speelde afgelopen zondag bij de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam al met rouwbanden ter nagedachtenis aan Henk Nienhuis.

Auteur

Marc Jansen