Maak de Toekomst-tour PvdA doet Groningen aan

GRONINGEN

De Maak de Toekomst-tour van de PvdA doet dinsdag 28 februari Groningen aan. Kandidaat-Tweede Kamerleden van de PvdA - Henk Nijboer, Mirthe Biemans en Bob Deen - en jonge wereldverbeteraars pitchen hun plannen die dag vanaf 19.00 uur in de Bovenkamer van Groningen.  Ook het publiek geeft input; met zijn ervaringen, ideeën en mening.

Maak de Toekomst verzamelt beste ideeën voor een toekomst die vooruitgang brengt voor iedereen. Kandidaat-Tweede Kamerlid Mirthe Biemans begon Maak de Toekomst vooral om jongeren actief bij de politiek te betrekken. “Jongeren zijn weinig politiek actief, terwijl het wel over hun toekomst gaat. Je opleiding, huis, baan, en tegenwoordig zelfs wie al dan niet echte Nederlander zou zijn, de politiek gaat erover. Over wezenlijke dingen. Daarom zeg ik tegen hen: laat je horen, denk mee, doe mee, want het is wel jouw toekomst. Die overkomt ons niet, die maken we zelf.”

Betrekken bij politiek

Met Maak de Toekomst probeert de PvdA jongeren actief te betrekken bij de politiek. Niet alleen nu maar ook in de komende jaren, door jongeren uit te nodigen om online te reageren op plannen en zelf ideeën aan te dragen. Volgens Mirthe Biemans is dit nu nodig: “De wereld verandert. We kunnen die veranderingen tegemoet treden met angst. Of met vertrouwen in wie we zijn en wat we kunnen. Ik zie om me heen dat er genoeg goede ideeën zijn voor een toekomst die vooruitgang brengt voor iedereen. Niet alleen maar voor mensen met het meest gewilde talent, een gespekte bankrekening of de juiste achternaam. Voor het Nederland waar iedereen erbij hoort, waar ik trots op ben. Samen maken we die toekomst.” Iedereen die zijn of haar idee wil presenteren kan dat idee aandragen via www.maakdetoekomst.org.

Auteur

Marc Jansen