'We hadden liefde, we hadden wapens' in Stadsschouwburg

GRONINGEN

In Stadsschouwburg Groningen wordt zaterdag 25 maart 'We hadden liefde, we hadden wapens' opgevoerd.

Dit is een muziektheatervoorstelling over de strijd voor het recht te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties. Over de blues, liefde en moed, maar ook over angst. Dit verhaal is doorspekt met rhythm & blues en jaren '60-soul, met onder anderen Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Streng gesegregeerde zuiden

Het verhaal speelt in de straten van Monroe, North Carolina in de jaren '60. In het streng gesegregeerde zuiden strijdt Robert F. Williams voor gelijkheid tussen zwart en wit en tegen de agressie van onder andere de Ku Klux Klan én de lokale autoriteiten. Door zijn openlijke activisme wordt hij al snel als staatsgevaarlijk beschouwd. Wat is de impact van deze strijd op zijn gezin? Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen