Lets Radiokoor en Riga Sinfonietta in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Lets Radiokoor geeft zaterdag 4 maart een concert in De Oosterpoort in Groningen. Het wordt daarbij begeleid door het Sinfonietta Riga.

Het Lets Radiokoor groeide de afgelopen decennia, onder andere door de inspanningen van chef-dirigent Kaspars Putnins, uit tot een van de beste en belangrijkste koren ter wereld. Het koor won verschillende prijzen voor zijn opnames, waaronder een Grammy voor 'Best Choral Performance'. Het Lets Radiokoor wordt in Groningen begeleid door het al even fameuze kamerorkest Sinfonietta Riga. Onder leiding van Kaspars Putnins worden werken van Arvo Pärt en James MacMillan ten gehore gebracht.

Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren' waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Het concert begint om 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen