Verkiezingsactiviteiten bij Groninger Forum

GRONINGEN

Traditiegetrouw zijn er in de dagen rond de verkiezingen verschillende verkiezingsactiviteiten in het Groninger Forum: een debat, een politieke markt en een uitslagenavond op de verkiezingsdag zelf. Nieuw is een ontbijt the morning after in de Groninger Forum Bibliotheek, waarin de balans opgemaakt wordt met onder anderen Jan Terlouw, Tofik Dibi, Rob Oudkerk en gedeputeerde Nienke Homan.

Vrijdag 3 maart om 20.00 uur staat op de locatie Hereplein het 'Alternatieve verkiezingsdebat' geprogrammeerd. Geen discussie met campagneteksten, oneliners en statements van politieke leiders, maar een diepgaand gesprek met de denkers van de wetenschappelijke bureaus van de politieke partijen. Filosoof, socioloog en debatleider Hans Harbers en journalist John Geijp van Dagblad van het Noorden ondervragen de gasten over de thema’s energie, klimaat, zorg, welzijn, onderwijs en identiteit.

Politieke markt

De Groninger Forum Bibliotheek vormt van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 maart het decor voor een politieke markt. De verschillende politieke partijen richten elk hun eigen marktkraam in.

Uitslagenavond

Op de verkiezingsdag - woensdag 15 maart - wordt op de locatie Hereplein om 20.30 uur de 'Uitslagenavond' afgetrapt. Centraal staat – uiteraard - de live verkiezingsuitzending van de NOS. Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de koning René Paas brengen uitgebreid en als eerste de uitslagen van de stad Groningen en alle Groningse gemeenten naar het Groninger Forum. Bram Douwes schept orde in de chaos van de staafdiagrammen, winnaars en verliezers die langskomen deze avond.

Morning after-ontbijt

Donderdag 16 maart volgt om 08.30 uur het morning after-ontbijt. Onder anderen Jan Terlouw, Tofik Dibi, Rob Oudkerk en gedeputeerde Nienke Homan schuiven aan én kijken met terug op de uitslagen.  

Auteur

Marc Jansen